Meteen naar de inhoud

Bericht uit Roemenië

  Hallo allemaal,
  Hierbij een groet uit Roemenië van Peter en Alex. Wij zijn hier met een fantastisch team bestaande uit 19 mensen uit 8 Nazarenerkerken zaterdag aangekomen in Sighisoara. DSC08794kZondagochtend konden we direct kennis maken met de gemeente hier tijdens en na de kerkdienst. Leuk om al die bekende liederen in het Roemeens te horen en te ‘zingen’.
  Na de kerkdienst hadden we volop tijd om dit fantastische oude stadje te bekijken.

  Maandagochtend hebben we eerst een rondje gemaakt met Relu de dominee die zelf volop mee bouwt. Toen we wisten wat de plannen waren zijn we direct enthousiast aan de slag gegaan. Alle muren moeten afgewerkt worden met gipsplaten, de plafonds geïsoleerd en voorzien van gipsplaten, de vloer in de kerk herstellen en volop andere klussen.
  In de nieuwe aanbouw die bijna net zo groot is als het huidige kerkgebouw gaan ze op de eerste verdieping kinder- en tienerwerk doen en de begane grond wordt een multifunctionele ruimte voor o.a. ouderenwerk. Verder is er een keuken, badkamer en kantoor.
  We zijn deze week al vreselijk ver gekomen. Volgens de dominee overstijgen we alle verwachtingen. Volgende week gaan we o.a. de badkamer betegelen en de vloeren afwerken.DSC08866k
  Naast het geklus helpen we ook mee in het kinder- en ouderenwerk en is er volop gelegenheid om de lokale bevolking te ontmoeten. Zo zijn er ook enkelen van ons met de dominee mee geweest om bij mensen thuis in de armere wijk bijbelstudie te geven. Heel bijzonder om te ervaren hoe vreselijk gastvrij deze mensen zijn en hoe graag ze willen leren over Jezus.DSC08896k
  Het is mooi om te zien dat je met zo’n groep mensen, die elkaar amper kennen, na een aantal dagen zo’n eensgezinde groep kan vormen. Als we elkaar aanvaarden zoals Christus ons aanvaard heeft dan is dat tot eer van God. Niet iedereen is even handig, maar iedereen heeft zo z’n talenten. Langzaam leren we elkaar beter kennen en gaan we elkaar respecteren en waarderen.
  We zijn ook te volgen via een blog over ons Werk en Getuigenisteam.
  Groet,
  Peter en Alex