Ga naar de inhoud
Home » Jezus volgen

Jezus volgen

De Kerk van de Nazarener is een christelijke kerk. Dat betekent dat Jezus Christus centraal staat. Maar wat bedoelen we daarmee? En waarom is Jezus eigenlijk zo belangrijk? Kort gezegd: Jezus laat zien hoe het leven in al zijn volheid bedoeld is. Maar dat niet alleen, Hij maakt dat leven ook mogelijk. Hij geeft alles wat nodig is om te leven zoals we als mensen door God bedoeld zijn.

Helaas hoef je maar om je heen te kijken om te zien dat het leven lang niet altijd volmaakt is. Want hoewel God alles oorspronkelijk prachtig en goed maakte, ging het al snel mis. De mens besloot om voortaan eigen baas te zijn en los van God te leven.

Leven met God

God wil die breuk met de mens graag herstellen. Hij houdt van ons en wil dat we met Hem samenwerken aan een prachtige wereld. Maar God is heilig. Dat betekent dat Hij absoluut niet tegen onrecht of zonde kan. En als we eerlijk zijn, is niemand van ons ‘goed’ genoeg om bij God te komen. Gelukkig kwam God zelf met een oplossing. Hij zond Jezus naar de aarde, Gods eigen Zoon. Jezus was bereid om alle schulden van de mensen op zich te nemen en onze straf te dragen. Hij werd vastgespijkerd en gedood aan een kruis. Ook werd Hij vervloekt door God. Het was gruwelijk. Maar als jij dit geschenk van Jezus in geloof aanneemt, ligt de weg naar God voor je open. Alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan in je leven – Jezus nam het weg!

Verbinding met God

Maar dat is niet alles. Jezus nodigde mensen uit om Hem te volgen, om net zo te leven als Hij. Een leven vanuit Gods liefde voor jezelf en je medemens. Iemand die dood is kun je natuurlijk niet volgen. Het wonder is echter dat Jezus de dood overwon. Hij kwam weer tot leven, en leeft nog steeds. Daarom kan Hij je elke dag helpen en raad geven.

Jezus is nu in de hemel en dus kunnen we Hem niet zien. Maar wat dan nog? Wifi kun je ook niet zien, maar daardoor kun je wel met iemand praten aan de andere kant van de wereld. Zo is het ook met Jezus. Door het geloof gaan onze onzichtbare, geestelijke antennes weer ‘aan’ en kunnen we verbinding maken met Hem. Je hoeft nooit meer alleen door het leven te gaan.