Meteen naar de inhoud

Huiskringen

In onze gemeente zijn er diverse kringen gevormd waar men thema’s bespreken, bijbelstudies uitvoeren en andere onderwerpen met elkaar bespreken. Om het geheel laagdrempelig te houden zijn deze avonden over het algemeen bij de deelnemers thuis.

Het doel is de onderlinge ontmoeting en bemoediging in het geloof. Immers als je met een kleine groep bij elkaar komt, kun je ook hetgeen je bezig houdt met elkaar delen. Op die manier kan je gericht bij elkaar betrokken zijn, elkaar bijstaan in verdrietige of moeilijke omstandigheden, maar ook met elkaar dankbaar zijn voor positieve dingen.

De volgende huiskringen zijn er:

Numansdorp
Samenkomst: 1e en 3e dinsdag van de maand
Contactpersoon: Marianne Tak

Wij zijn een kleine groep Numansdorpers die elkaar twee keer in de maand opzoeken. De nadruk ligt daarbij op “de ontmoeting”. Er zijn voor elkaar, elkaar opbouwen en voor elkaar bidden. Meestal behandelen we een hoofdstuk uit een met elkaar gekozen boekje, maar er is ook genoeg ruimte voor andere ideeën, zoals met elkaar eten, een bijzondere film kijken o.i.d.
En….U bent altijd van harte welkom om ons te bezoeken!!

Jona 5
Samenkomst: 1e en 3e woensdag van de maandag
Contactpersoon: –

Wij behandelen op de kringavonden verschillende onderwerpen die door de kringleden worden aangedragen. Het betreffende onderwerp wordt door een ieder vooraf bestudeerd. Degene die het onderwerp heeft aangedragen, heeft die avond de leiding. Er wordt ook regelmatig een avond ingelast voor een gezellig samenzijn met een serieuze tint. Er wordt altijd naar behoefte tijd ingeruimd om dingen te delen.

Ondernemerskring
Samenkomst:  2e vrijdag van de maand om 7.30 uur
Contactpersoon: Harry Vervelde

We bespreken hoe we meer van Gods  liefde kunnen laten zien door ons werken heen; met klanten, leveranciers en allerlei relaties van onze bedrijven. Hoe gaan we om met personeel, financiën; we toetsen ons bezig zijn aan wat Jezus ons zegt in de bijbel en bemoedigen elkaar.

Kring zonder naam
Samenkomst: 1e en 3e woensdag van de maand
Contactpersoon: Corine Noordermeer

We bespreken thema’s die door eenieder kunnen worden ingebracht. Onderwerpen waarover we met elkaar eens van gedachten willen wisselen. Er is ruimte om persoonlijke dingen met elkaar te delen en we steunen elkaar ook in praktische zin. Op dit moment bespreken we het boek “De normale christelijke geboorte” van David Pawson.

Vrouwenkring
Samenkomst: meestal 3e woensdag van de maand. Vraag Anita voor de exacte data.
Contactpersoon: Anita Vree

Het accent ligt op ontmoeten van elkaar in een ontspannen sfeer, samen dingen delen, met en voor elkaar bidden en samen leuke dingen doen. Dit kan variëren van film kijken, eten, wandelen tot creatief bezig zijn en nog veel meer!

Mooie Mannen Club (MMC)
Samenkomst : 2e vrijdag van de maand
Contactpersoon: Robin Verschoor

Het doel is om met een groep van mannen, 1 keer per maand bij elkaar te komen en leuke en gezellige samenkomsten te hebben. Deze avond wordt, bij toerbeurt, georganiseerd één van de mooie mannen. Ook mannen van buiten de Kerk van de Nazarener zijn van harte welkom!