Ga naar de inhoud
Home » Praktische informatie

Praktische informatie

Zaal tijdens de lofprijs

Elke zondagmorgen om 10.30 uur is er kerkdienst in gebouw De Hoeckenisse in Klaaswaal. Iedereen is hier van harte welkom. Het gebouw is makkelijk te vinden (naast het pand van de brandweer) en heeft ruimte parkeergelegenheid. 

Wanneer de deuren om 10 uur open gaan, loopt de koffie al! Zo kun je alvast bijpraten met vrienden en bekenden in de kerk. Ons welkomstteam heet je bij de deur van harte welkom en is herkenbaar aan een speciale badge.

Hang je jas gerust op in de garderobe; in onze kerk is het niet koud. Kies daarna zelf een plekje uit in de zaal. Zit je liever achterin of juist voorin? Alle plekken zijn vrij.

Na de dienst is er opnieuw (gratis) koffie en thee. Er is altijd wel iemand die een praatje met je aanknoopt, ook als je voor het eerst in onze kerk bent.

Heb je behoefte om door te praten over de preek, heb je vragen over de kerk, of wil je dat er iemand voor je bidt? Ook dat kan. We staan graag voor je klaar.

Nieuwsgierig naar God? Je bent welkom!

   • Kom zoals je bent
   • Je hoeft geen lid te zijn
   • Je hoeft niet gedoopt te zijn of belijdenis te hebben gedaan
   • Speciale kleding is niet nodig. Je dagelijkse kleding is prima.

  Veel gestelde vragen

  Wij willen diensten houden van maximaal 1,5 uur.

  Ja, dat kan. Via de pagina kvdnhoekschewaard.nl/livestream kan je onze diensten online bekijken.

  Onze gemeente telt ongeveer 90 leden. Elke zondag worden onze diensten ook bezocht door vrienden en gasten.

  De dienst in de grote zaal begint als een grote familie van jong en oud samen. Na ongeveer een kwartier hebben we een kindermoment waarbij we een kinderlied zingen. Daarna is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar creche op de bovenverdieping. Kinderen van 4-12 jaar mogen naar de Nazarener Kids, onze kinderclub op de bovenverdieping. Als ze dat spannend vinden, mag je natuurlijk ook nog even bij hen blijven. 

  Onze dienst bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Elkaar welkom heten
  • De leider van de samenkomst spreekt Gods welkom uit. Ook God is blij dat jij er bent en heet je van harte welkom.
  • Gods zegen. De voorganger spreekt namens God een zegen uit en jij mag die zegen ontvangen. Een zegen is een soort goede wens, waar God zijn bovennatuurlijke kracht aan verbindt. Degene die deze zegen uitspreekt namens God, heft vaak zijn handen op. Daarmee laat hij symbolisch zien dat God zijn liefdevolle handen over je uitstrekt, en dat het Gods kracht is die je leven wil vullen. Dit gebeurt aan het begin en/of einde van de dienst.
  • Gebed – God danken en bidden (vragen) om Zijn hulp.
  • Zingen van (met name) opwekkingsliederen onder leiding van onze band. We zingen om God te danken en eren. Sommige mensen blijven hierbij zitten, anderen gaan staan. Weer andere mensen steken hun handen in de lucht om God te aanbidden. Niets is verplicht, ook meezingen niet.
  • De ‘preek’. Een kort, herkenbare boodschap vanuit de Bijbel, waar je de rest van de week mee verder kunt.
  • ‘Open altaar’. Zo noemen we het moment in de dienst dat is bedoeld voor een ontmoeting tussen God en mensen, heel persoonlijk. Voor in de zaal staan een paar houten banken. Tijdens het ‘open altaar’ mogen mensen naar voren gaan om te knielen bij deze bankjes en hun hart te luchten bij God, hulp te vragen of vergeving te ontvangen. En ja, dat kan ook gewoon als je op je stoel blijft zitten. Maar het helpt vaak om letterlijk en figuurlijk de stap naar God toe te zetten.