Meteen naar de inhoud

Albastenfonds

Het geld voor het albastenfonds wordt verzameld in het albastendoosje. Dit doosje geeft de mogelijkheid om door de week aktief aan zending mee te werken. U kunt uw kleingeld hierin sparen. Twee maal per jaar wordt uw liefdesoffer ingezameld. Dit gebeurt over de hele wereld en met elkaar worden hier prachtige projecten door mogelijk gemaakt.

Het ontstaan van het Albastenfonds

Na de tweede wereldoorlog, was er een nijpend tekort aan gebouwen en land voor het zendingswerk, ook voor de Kerk van Nazarener. Deze nood werd besproken in de Algemene Raad van de Nazarene Mission International (NMI). De raad vroeg ds. Elizabeth Roby Vennum, een lid van deze vergadering, om een plan te maken, waardoor er voldoende geld zou komen om in deze nood te voorzien. Ds. Vennum wist, dat als God die gebouwen voor zending wilde, dat Hij haar het plan zou geven.

Op de reis terug naar Kansas, gaf de God haar inspiratie voor het plan “liefdevol” geven. Het plan kreeg zijn vorm volgens het offer van de vrouw die de voeten van Jezus met duur parfum zalfde, dat uit een albasten kruik wordt gegoten(Mattheüs 26:613).

De Algemene Raad NMI keurde eenstemmig het plan goed, en de eerste collecte werd gehouden in 1949. Meer dan 50 later jaar zijn meer dan 7.300 projecten gekocht of gebouwd met meer dan $79 miljoen. In september 2012 werd de mijlpaal van $100 miljoen US dollar bereikt.

De laatste jaren werden elke 4 dagen gemiddeld 3 projecten bekostigd met het geld uit het Albastenfonds!

Meer informatie is te vinden op: http://dnmi.nazarene.nl