Meteen naar de inhoud

Radio uitzending !

  Onze dienst op 2 juni aanstaande (vanaf 10.30 uur) zal uitgezonden worden door de Zendtijd voor Kerken.

  ZendtijdKerk,,Hoe komen we dicht bij God, bij elkaar en bij onszelf?”, vraagt ds. Jaap Maris van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard in Klaaswaal. Om deze vraag te beantwoorden, kijkt hij in de radiodienst naar het verhaal van een vader met 2 zonen dat Jezus vertelt. Rembrandt heeft dit verhaal uitgebeeld. Zendtijd voor Kerken zendt deze dienst uit op zondag 2 juni, vanaf 17.02 uur via Radio 5  (747 AM)

  Henri Nouwen was gefascineerd door het verhaal van Jezus over een vader met twee zonen uit Lucas 15. En door het schilderij van Rembrandt daarover.

  Maris: Hoe komen mensen terug bij de Vader? Terug bij God, bij elkaar en bij zichzelf? Wat is daarvoor nodig? Wat kan in de weg staan? Hoe kom je dichter bij de Vader. Hoe help je anderen bij Hem te komen? Het verhaal van Jezus hierover is ook nu nog relevant:

  Hij nodigt ons uit om de Vader te ontmoeten. Nog steeds, maar hoe werkt dat? Of je nu altijd dicht bij God geweest bent of keuzes los van Hem gemaakt hebt, de Vader staat klaar voor iedereen die hem wil ontmoeten. Ook voor u en jou. Wie je ook bent en wat er ook gebeurd is.

  Radio-uitzending