Meteen naar de inhoud

Openlucht Doopdienst Kerk vd Nazarener HW

  Afgelopen zondag heeft in het zwembad in Klaaswaal een open lucht doopdienst plaats gevonden van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. Onder grote belangstelling van gemeenteleden, belangstellenden, en familie en vrienden van de dopelingen, werden 5 mensen gedoopt door de predikant Frank van den Akker.
  Iedere dopeling had daarnaast ook nog een tweede persoon gevraagd om mee te helpen met het eigenlijke dopen door onderdompeling. Dit was iemand die in de afgelopen tijd veel voor hem of haar betekend heeft, en een rol heeft gespeeld bij het ontdekken van de Liefde van God en het besluit om zich te willen laten dopen. Ook omwonenden van het zwembad waren bij dit doopfeest uitgenodigd, en ook een aantal van hen heeft dit gebeuren deze keer van dichtbij meegemaakt.

  Bij de volwassendoop (doop op geloof) verklaar je als dopeling in God te geloven en Jezus te willen volgen. Dit is een belangrijk besluit, en reden voor een feest, wat vaak plaatsvindt nadat de dopeling zelf, in zijn of haar eigen leven, de realiteit van een Levende God ervaren heeft.
  In de dienst werd veel gezongen onder begeleiding van de band en de voorzangers. Iedere dopeling had een, vaak ontroerend, en inspirerend getuigenis, waarin hij of zij vertelde hoe het besluit gekomen was om zich te laten dopen. Na de dienst was er gelegenheid tot feliciteren en een praatje, onder het genot van een hapje en een drankje.

  Op basis van bovenstaande tekst is er het onderstaande artikel in het AD verschenen.

  Doop2013