Meteen naar de inhoud

Prekenserie over Jakobus: geen woorden, maar daden!

  ‘Jakobus? Die moet de kachel in…!!!’

  Bovenstaand citaat is een beroemde uitspraak van de 16e-eeuwse reformator Maarten Luther. Hij kon niet zo goed uit de voeten met het Bijbelboek Jakobus. Terwijl Luther net ontdekt had dat een mens echt van genade alleen mocht leven (vanuit vooral de bijbelboeken Romeinen en Galaten), leek Jakobus voor hem vervolgens weer het tegendeel te beweren. ‘Goeie daden’ als noodzakelijk voor de redding van de mens! Maar is dat wel wat Jakobus beweert? Hoe is die verhouding tussen ‘alles is genade’ en ‘bewijs je geloof eerst maar eens’? Waarom legt Jakobus zoveel nadruk op een zichtbaar geloof?

  Vanaf zondag 1 oktober 2017 willen we in een serie van 6 preken, door verschillende sprekers, de brief van Jakobus eens intens gaan bekijken. We willen hem samen met u lezen! Eerst in zijn geheel (zo lees je immers een brief!), en dan per hoofdstuk.

  Flyer themaserie geen woorden maar daden - dia2.png

  Het overkoepelende thema voor deze prekenserie wordt: ‘Geen woorden, maar daden!‘ En natuurlijk willen we deze serie ook weer toegankelijk maken voor een ieder die (nog) niet zoveel met God, geloof of kerk heeft. Daar is deze brief uitstekend geschikt voor, en daar zullen ook de subthema’s per hoofdstuk bijzonder op gericht zijn. Dan zal ook blijken hoe verschrikkelijk actueel dit bijbelboek ook vandaag de dag nog is! Voor ieder mens!

  Flyer themaserie geen woorden maar daden - dia1.png

  De serie van 6 preken bestaat uit de volgende subthema’s:

  • 1 okt, kick-off : Geen woorden maar daden!
 Pleidooi tegen ‘schijn’heiligheid
  • 8 okt, hoofstuk 1: Geloven is volhouden
  • 15 okt, hoofstuk 2: Geen woorden maar demonstraties!
  • 22 okt, hoofstuk 3: Controle over je mond; hoe gááf is dat!
  • 29 okt, hoofstuk 4: Noch het één, noch het ander?
  • 5 nov, hoofstuk 5: Slappe daden? Dan harde woorden!