Ga naar de inhoud

Actie ‘Paas-engel’

  Dit jaar: Actie ‘Paas-engel’…!!!Geef je nú op!

  Engelen zijn in de Bijbel vaak brengers van goed en mooi nieuws! Zij verkondigden de geboorte van Jezus, en waren er op de Paasmorgen ook direct bij betrokken om aan de mensen door te geven dat de Heer wáárlijk opgestaan was! De dood aan het Kruis, en het lege graf waren het einde niet. Zij bemoedigden namens God de mensen, en hielpen heen door moeilijke momenten heen. Boodschappers met een hemels tintje.

  Soms is het leven ingewikkeld. Soms doet ons bestaan ons pijn. Soms is het grijs en grauw om ons heen en weten we het even niet meer… Wat kan het dan helpen met een ‘engel’ van God geconfronteerd te worden! Eentje die zegt: ‘Vrees niet!’ Eentje die kracht verleent uit de hoge. Eentje die je verrast en nieuw perspectief geeft, en die je meeneemt om even over jezelf en je omstandigheden heen te kijken!

  Dit jaar willen we met Pasen graag twee dingen doen als gemeente.

  Ten eerste willen we voor elkáár een ‘geheime Paasengel’ zijn en elkaar verrassen met iets leuks! Dat kan van alles zijn. Je kunt een ander onverwacht een mooi (zelfgemaakt?) Paasboeket bezorgen, een ander te eten vragen, een leuke activiteit bedenken die je de ander aanbiedt, of op andere creatieve wijze de ander verrassen met iets bemoedigends of moois! Omdat er sinds Pasen perspectief is voor de mens. Omdat het goed doet als we naar elkaar omzien en op elkaar betrokken zijn!

  Als je aan deze actie mee wilt doen, vragen we je om je op te geven via de website pasenindehoeksewaard.nl Doe dat vóór zondag 27 maart!

  Je wordt dan gekoppeld aan een ander (daar krijg je persoonlijk bericht over!), en het is een verrassing wie dat wordt! Voor hem of haar mag jij een Paas-engel zijn! Je mag er achter proberen te komen waar je juist die persoon blij mee maakt, en in de week voor Pasen die leuke verrassing op allerlei manieren aanbieden. Ook kinderen en tieners mogen meedoen, dus…, ouders…, moedig ze daartoe aan!

  Wie zich aanmeldt, mag dus een ander verrassen, en zal ook zelf verrast worden!

  Zo werkt het systeem, en uiteraard hopen we erop dat er zoveel mogelijk mensen meedoen! En dat er creatieve manieren gezocht en gevonden worden om die ander een mooi moment te bezorgen!

  Ten tweede willen we ook graag mensen aangereikt krijgen van buiten de gemeente waarvan wij met elkaar denken dat ze zo’n paasengel ook heel hard nodig hebben of zouden kunnen waarderen!

  Mensen die we dus met elkaar (anoniem?) gaan verrassen, die misschien wel een moeilijke tijd achter de rug hebben. Mensen die ‘gewoon’ een engel nodig hebben, zoals we die allemaal wel eens goed kunnen gebruiken. Heb je dus mensen in je omgeving voor wie wij als kerk Paas-engel kunnen zijn; geef die dan ook op en vertel even iets over het hoe en waarom. Dan kunnen we ook hen meenemen in onze actie, en als je ook daaraan een bijdrage wilt leveren, mag je ook dat even aangeven.

  Mét elkaar mogen we vóór elkaar, én voor deze wereld, een hand en een voet, en een stem en een gebaar uit de Hemel zijn! Doe mee, want de Heer is waarlijk opgestaan!